Forcojini gjinjtë me lëngun nga ky frut

164

Shpesh herë i harrojmë vetitë shëruese të ananasit. Por, ëse dëshironi të hiqni ndonjë kilogramë shtesë, ta pastroni organizmin, por edhe t’i shtrëngoni gjinjtë, ananasi do të mund të ishte zgjedhja ideale

  • Eliksir i shëndetit dhe rinisë

Lengu nga ananasi shpejt dhe me efikasitet pakëson dhimbjet. Shkencëtarët theksojnë se lengu shkëmben proteinat në gjak, dhe në këtë mënyrë zvogëlon inflamacionet që shkaktojnë dhimbjet. Njëkohësisht, mbron nyjat prej radikaleve të lira.

Doza prej 200 deri 400 miligramë nga ky leng mjaftojnë per t’i eliminuar dhimbjet ekzistuese. Ananasi sugjerohet edhe si ndihmë gjatë humbjes në peshë, për eliminimin e celulitit, kundër rrudhave dhe të ënjturave. Sipas ekspertëve, një nga vetive shëruese të lëngut çudibërës të ananasit është se ka tendencë t’i shtrëngojë gjinjtë.

Nëse e konsumoni rregullisht, ky lëng shpejt jep rezultate kur janë në pyetje gjinjtë e lëshuar. Pos kësaj, ananasi është i pasur me antioksidues dhe ka efekt antikancerogjen në organizëm.