FIFA konfirmon aplikimin e Kosovës për anëtarësim

89

Federata e Futbollit të Kosovës (FFK) ka konfirmuar aplikimin e saj për pranim në FIFA më 15 mars të vitit 2016. Në të njëjtën kohë, FFK ka pranuar se Kosova mund të pranohet si anëtare e FIFA-s, vetëm në rast se do t’i jepet anëtarësimi fillestar në UEFA.

FIFA kishte ngritur një zyrë të Komisionit të Federatave të FIFA-s, e cila do ta rishikojë kërkesën e FFK-së në përputhje me rregulloret përkatëse të FIFA-s, shkruhet në faqen zyrtare të FIFA’s.

Si pjesë e procedurave, të dy organizatat do të vendosin të kryejë një vizitë inspektimi në Kosovë, e cila do të bëhet me 13 dhe 14 prill të vitit 2016 nga përfaqësuesit e administratave të FIFA-s dhe UEFA-s.

Në përputhje me dispozitat përkatëse, nëse FFK pranohet si anëtare e UEFA, atëherë shtëpia e futbollit evropian duhet të paraqesë një raport përfundimtar te Komiteti i Federatave të FIFA-s për diskutim dhe rekomandim.

Çështja e pranimit të FFK-së në UEFA është vënë në agjendën e ardhshme të Kongresit UEFA duke u zhvilluar në Budapest më 3 maj 2016.

Nëse FFK pranohet në UEFA atëherë aplikimi i FFK-së për pranim në FIFA mund të votohet në Kongresin e FIFA-s që do të mbahet me 13 maj të këtij viti në Mexico City.