Emrat e ndaluar për t’ua vënë fëmijëve në Shqipëri

145

A thua cfare do te thoshin foshnjat kur ua veme emrat!

Ka ndodhur shpesh kudo ne bote qe femijeve te porsalindur t’u vihen emra per shkak te te cileve njerezit i kane tallur gjate gjithe jetes. Edhe ne Kosove jane lene emra te tille te cuditshem, per shembull Besharete, Votim, Buburrec, Deshperim, e te tjere.

Ne Shqiperi, ne zyrat e Gjendjes Civile, ekziston një listë me 77 emra te papërshtatshëm (antroponime) dhe të ndaluar per t’ua vene fëmijëve të sapolindur.

Ja emrat e ndaluar në Shqipëri:

Ankim
Arancata
Avash
Bretk
Berr
Burgim
Ballokume
Car
Cub
Currane
Currele
Careva
Carina
Cbane
Dert
Derman
Dovle
Durak
Ekran
Eros
Ferman
Federate
Fodulle
Gazep
Gallata
Gabime
Groshe
Gjezap
Hyzmet
Hice
Hafije
Helme
Ironi
Jermsine
Keqan
Keqe
Krajlice
Levere
Meze
Meshire
Mjafte
Mjaftime
Mjaftoni
Mbarime
Mbete
Mbylle
Marrezi
Ndalim
Pikellime
Pafate
Pseerdhe
Rike
Rakita
Spece
Sose
Stenate
Sherre
Shkurte
Shkurtime
Vajtime
Xhenaze
Zehere