Efektet e shëndetshme të fasuleve të kuqe

222

Fasulet e kuqe janë të pasura me antioksidante, si proteina, fibra bimore, magnez, kalium, folate dhe shumë përbërës të tjerë, fasulet e kuqe përbejnë një nga ushqimet më të kompletuara mbi toke.

Ndër vetitë më të mira që kanë janë:

Mbrojtje e zemrës
Konsumi i larte i fasuleve mund te ule rrezikun kardiak deri ne 80%.

Forcë e jashtëzakonshme antioksiduese:
Kështu neutralizojnë fuqishëm gjithë substancat kanceroze që shkaktohen nga stresi oksidues, intoksikimi dhe plakja.

Stabilizim i sheqerit në gjak:
Në saje të fibrave, magnezit dhe kaliumit, fasulet e kuqe ndihmojnë që metabolizmi të kaloj gradualisht në gjak! Ne këtë mënyrë kontrollohen edhe nepsi dhe uria e tepruar

Burim i shkëlqyer proteinash:
Të cilat vijnë në formën më të lehtë, pa yndyrë dhe kolesterol! Kombinimi i tyre me misra ose oriz ofrojnë proteinë të kompletuar e cila mund të zëvendësoj proteinat shtazore.