Çfarë të konsumoni para dhe pas ushtrimeve për të humbur peshë

Çdo kush e di se kombinimi i një diete të balancuar e të shëndetshme me ushtrimet të rregullta i bën mirë trupit tuaj.

Gjithsesi, nëse ju keni ndërmend të humbisni kilogramë, ka disa ushqime që ju ndihmojnë më tepër se disa të tjerë

Para ushtrimeve
Arra – Ato ruajnë nivelin e sheqerit të balancuar për një periudhë të gjatë.

Vezë – Ajo ka vlera të shumta ushqyese, siç është vitamina D. Kjo e fundit sipas disa studimeve, promovon humbjen e peshës.

Pas ushtrimeve
Proteina – Nëse merrni një sasi të vogël proteinash nuk do të rrezikoni të shëndosheni, vetëm sa do të rindërtoni trupin pas ushtrimeve lodhëse.

Salmon – Është një nga gjerat më të mira për të ngrënë, veçanërisht nëse dëshironi të qëndroni të shëndetshëm.

Perime – Sigurohuni që salmonin ta shoqëroni me shumë perime të ndryshme si brokoli apo spinaqi.