Agjenti: Ferguson e kërkonte me ngulm Guardiolan te United

153

Agjenti i Pep Guardiolas ka zbuluar se Sir Alex Ferguson e kishte kërkuar klientin e tij kur ai ishte në top formë.

Josep Maria Orobitg ka pohuar se Ferguson ka kërkuar shërbimet e Guardiolas në sezonin 2000/2001.

“Klubi i parë që erdhi fuqishëm për Guaridolan ishte United. Ata vërtet e kërkuan atë shumë. Pep kurrë nuk ka dashur të flasë për këtë”.

“Ai mbajti fjalën, edhe pse atë e kërkoi United, një klub që asnjë lojtar nuk do ta refuzonte. United bëri presion në mua, por nuk kam mundur të bëj asgjë”.

“United dha ultimatum, kërkoi takim sy më sy të Fergusonit me Guardiolan, sepse duheshin bërë plane për ekipin. Guardiola refuzoi takimin dhe United u largua nga interesimi për Pep, e madje edhe u nervozua”.

“Pas tetë muajsh bisedimeve me mua, jo me Pep Guardiolan, gjithmonë me mua, dhe pas refuzimit të shumë ofertave të mëdha financiare, këto negociata morën fund pa sukses”, u shpreh Ferguson.