Për sëmundjen e cila po konsiderohet si një nga më të rëndat në këtë shekull, përveç disa terapive, ende nuk është zbuluar ilaçi, raporton lajmi.net.

Sidoqoftë, kësaj sëmundjeje i është  caktuar 4 shkurti, si ‘Dita Botërore e Kancerit’.

Kjo ditë  ka për qëllim të rrisë vetëdijen për këtë sëmundje dhe të inkurajojë parandalimin, zbulimin dhe trajtimin e saj.